Bebeğiniz Doğum için Uygun Pozisyonda Değilse…

Annelik Hikayesi

Hamileliğinizin son haftalarına girmenize ve normal doğumu çok istemenize rağmen bebeğiniz hala doğum için uygun olan pozisyona gelmediyse bu yazıyı okumanızda fayda var. Hekiminizin ve anne adayı olarak sizin bebeğinizi Doğum için Uygun Pozisyon yönlendirmek için yapabileceklerinizi derledik…

Hekiminiz hamileliğinizin son haftalarında bebeğinizin doğum için uygun pozisyona girip girmediğini kontrol eder. Uygun pozisyon bebeğinizin başının doğum kanalının yakınında ve yüzünün sırtınıza dönük olduğu pozisyondur. Bebeklerin çoğu içgüdüsel olarak kendilerini bu şekilde konumlandırırlar, ancak bazı bebekler ‘Makat gelişi’ olarak da nitelendirilen popo veya ayakların aşağıya doğru olduğu şekilde konumlanabilirler. Her zaman gerekli olmamakla birlikte yapılan araştırmalar makat gelişi olan bir bebeğin doğumunun sezaryenle gerçekleştirilmesinin daha güvenli olduğunu göstermektedir. Yine de hemen umutsuzluğa kapılmayın bazı durumlarda hekiminizin müdahalesiyle ya da sizin onu yönlendirmenizle bebeğiniz pozisyon değiştirebilir. 

Bebeğiniz Doğum için Uygun Pozisyonda Değil ise Hekiminiz bebeğinizin doğum kanalına doğru yerleşmesi için manevra yapabilir. 

Elleriyle karnınıza uygun bir şekilde baskı uygulayarak bebeğinizin harekete geçerek doğum kanalına doğru yerleşmesine yardımcı olabilir. Ancak altını çizerek belirtelim ki bu durum her makat gelişi gebelik için geçerli değildir. Uygun bir durum söz konusuysa hekiminiz bu şekilde hareket edebilir. 

Yürüyüşlerinizi ve hareketlerinizi artırmanız gerekebilir.

Yürüyüş yapmak ve baldırlarınızı germek, rahim ve pelvisi destekleyen bağların ve bağ dokusunun gevşemesine yardımcı olabilir. Bu daha fazla alan oluşturarak bebeğinizin rahim içerisindeki dönüşünü kolaylaştırabilir. Özellikle makat gelişi olan bebekler, annenin kuyruk kemiğine baskı yaparak yoğun bir bel ağrısına neden olabilirler. Bu rahatsızlıkla başa çıkmak için sallanmak, pilates topu üzerine oturmak, ellerinizi ve dizlerinizi çalıştırabilirsiniz. 

Share This Article
Leave a Comment

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir