Nasıl hamile kalabilirim? Hamile kalmam için en doğru zaman ne? Hamile kalmak için ne yapmam gerekir? gibi sorular hamilelik planlayan anne aday adaylarının en çok merak ettiği soruların başında gelir. Aslında bütün bu soruların yanıtları çok basit. Vücudunuzda her şey yolundaysa yani
- Hormonlarınız doğru çalışıyorsa,
- Düzenli adet görüyorsanız
- Yumurtalarınız sağlıklı ve kaliteli ise
- Yumurtlama zamanınızı takip
- Zaten hamile kalmak için vücudunuz yapmanız gerekeni yapmıştır. Bundan sonrası sadece vücudundan gelen sinyalleri dinleyerek hareket etmek ve hayatınıza dahil olacak minik mucizenle keyifli bir hamilelik yolculuğuna ‘merhaba’ demek kalıyor. Çünkü vücudunuz siz farkında olmasanız da her ay hamilelik yolculuğu için gizli gizli hazırlığını yapmaya devam ediyor.😊
Vücudunuzun doğru çalıştığından emin olmanın tek yolu ise hamilelik öncesi sağlıklı bir hamileliğe zemin hazırlamak amacıyla gereken kadın doğum muayenenizi ve tetkiklerinizi yaptırmak
Hamile kalmanın ilk
şartı: Adet döngünüzü bilin.
Hamilelik için adet döngünüzün düzenli olması ve en önemlisi adetinizin kaç günde bir olduğunu bilmeniz hamilelik planı yapabilmeniz için ilk şarttır. Adet döngüsü kişiden kişiye değişiklik gösterse de genellikle 25-35 gün sağlıklı bir döngü olarak kabul edilir. Sağlıklı bir adet döngüsü ise genellikle 28 gündür. Ama bu sizi korkutmasın. Adet döngünüzün düzensiz olması hamile kalamayacağınız anlamına gelmez. Bu konuda mutlaka hekiminize danışın. O sizi en sağlıklı şekilde yönlendirecektir.
Her şeyin doğru
zamanı vardır. Gebeliğinde…
Yumurtlama dönemi takibi hamilelik şansınızı artırır.

Her ay düzenli olarak hipofiz bezinden salgılanan hormonlarla yumurtalıklarınız uyarılarak yumurtlama süreci başlar. Yumurtlama zamanında doğurganlığınız arttığı için bu dönemde cinsel ilişkiye girmeniz hamilelik şansınızı artırır. Bu günler dışında kalan zaman diliminde hamile kalma ihtimaliniz yok denecek kadar azdır. Çünkü ilişkiye girsen de sağlıklı bir sperm en fazla 5 gün yaşar desek…
28 günlük adet döngüsü olan kadınların doğurganlık döneminin arttığı zaman dilimi adet gördüğü gün itibariyle 10-16. günler arasında; genellikle de 14. gündür. Nokta atışı olsun kesin günü bileyim diyorsan vücudunu takip etmen sana en iyi yanıtı verecektir.
Küçük bir ipucu: Yumurtlamanın aktif olduğu günlerde vücut ısında küçük de olsa bir artış söz konusu olur😊
Yumurtlama dönemi anlaşılır mı?
Öncelikle baştan söylemekte fayda var. Yumurtladığını fark edebilenlerdensen, yumurtlama gününde, öncesindeki ve sonrasındaki günde ilişkiye girersen hamile kalma şansın o kadar yüksek… Peki yumurtladığını fark etme şansın var mı?
Hamile kalmanı kolaylaştırmak
için birkaç küçük ipucu verelim mi?
- Partnerinle sık sık cinsel ilişkiye gir.
- Hamile kalmak için bir takvim hazırla. Takvimde ilk işaretlediğin adet günün olsun.
- Yumurtlamanı takip et.
- Doğurganlığının en uygun olduğu dönemi birkaç ay içerisinde fark edeceksin. Bugünlerde eşinle cinsel ilişkiye gir.
Vajinal akıntını takip et.
Vajinal akıntı artışı yumurtlama dönemin hakkında bilgi verir.
Yumurtlamadan hemen önce şeffaf ve kaygan bir akıntı başlar. Yumurtlama zamanı bittiğinde ise bu akıntı bulanıklaşır, yapışkan bir hale gelir ve birkaç gün içerisinde kaybolur.
Vücut ısını takip et
Yumurtlama zamanında, özellikle doğurganlığın arttığında birkaç gün vücut ısın yaklaşık 1 derece artış gösterir. Hasta olmadığın halde vücut ısındaki hafif artış 2 günden fazla sürüyorsa doğurganlık zamanın gelmiş demektir haberin olsunJ Her sabah bu ısıyı ölçerek emin olabilirsin.
Yumurtlama (Ovülasyon) testi yap ya da uygulamaları
indir
Yumurtlama takibi konusunda doğru zamanlamayı bulamayacağından endişeleniyorsan yumurtlama takibi yapan uygulamalar ve yumurtlama öncesi hormon salgısındaki artışı ölçerek sana doğru zamanlamayı veren testlere ulaşabilirsin.
Adet döngünü takip ettin, yumurtlama takibi de yaptın. Vücut ısısı müsait, vajinal akıntın da seni haberdar ediyor. Sıra doğru zamanda partnerinle ilişkiye girmekte. Nasıl hamile kalırım sorusunun net yanıtını şimdi verebiliriz.
Döllenmeye hazır olan yumurta spermle buluşmak için fallop tüpüne yerleşir. Yumurta hücresi buradaki kanal üzerinden rahme taşınmak üzere harekete geçer ve yaklaşık 4-5 gün içerisinde bu taşınma gerçekleşir. Taşınma tamamlandıktan sonra cinsel ilişkide partneriniz boşaldığında sperm hücreleri yumurtayı döllemek üzere harekete geçiyor. Milyonlarca sperm hücresinden biri yeterince olgunlaşmış yumurtayı dölleme şansına sahip oluyor ve yeni bir hayat başlıyor😊