Bu siteyi kullanarak, Gizlilik Politikası ve Kullanım Koşulları'nı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Annelik HikayesiAnnelik Hikayesi
  • Bebek İstiyorum
    • Tüp Bebek
  • Bebeğimi Beklerken
    • Hafta Hafta Gebelik
    • Beslenme
    • Hamilelik Belirtileri
    • Hamilelikte Sağlık
  • Doğum ve Sonrası
    • Anne Baba Olmak
    • Doğum Sonrası
    • Doğum Yöntemleri
    • Doğuma Hazırlık
  • Bebeğim Büyüyor
    • Ay Ay Bebek Gelişimi
    • Ek Besine Geçiş
    • Emzirme ve Beslenme
Arama
  • İletişim
  • Kullanım Koşulları
© 2022 Annelik Hikayesi. Tüm Hakları Saklıdır
Reading: Bit Çocukta Travma Yaratabilir
Share
Aa
Annelik HikayesiAnnelik Hikayesi
Aa
Arama
  • Hakkımızda
  • Bebek İstiyorum
  • Bebeğimi Beklerken
  • Bebeğim Büyüyor
  • Hafta Hafta Gebelik
  • Ay Ay Bebek Gelişimi
  • Doğum ve Sonrası
  • Gizlilik Politikası
  • İletişim
  • Kullanım Koşulları
Bizi Takip Edin
  • İletişim
  • Kullanım Koşulları
© 2022 Annelik Hikayesi. Tüm Hakları Saklıdır
Annelik Hikayesi > Bebeğim Büyüyor > Ay Ay Bebek Gelişimi > Bit Çocukta Travma Yaratabilir
Bebeğim BüyüyorAy Ay Bebek GelişimiGenel

Bit Çocukta Travma Yaratabilir

annelik
Last updated: 2022/11/02 at 11:34 PM
annelik
Share
4 Min Read
SHARE

İlköğretim çağındaki çocuklarda daha fazla görülen bit sorunu, sadece kaşıntı değil travma nedeni de olabiliyor. Çocuklar ne olduğunu bilmediği bitten hem korkuyor hem de bitlendiği için arkadaşlarının kendisiyle dalga geçmesinden endişeleniyor. Bu yüzden çocukları bite karşı korurken aynı zamanda bit konusunda bilgilendirmek de gerekiyor. Paranit Repellent Baş Biti Kovucu Sprey*, 12 saate kadar** süren etkili korumasıyla bitleri uzak tutmaya yardımcı oluyor.

İçindekiler
Çocuğunuza bitin ne olduğunu anlatınSadece saçları temizlemek yetmez!Bitlere karşı 12 saate kadar etkili formül**

Kendini kaşıntıyla belli eden bit, saçta yaşayan ve kafa derisindeki kan ile beslenen bir böcek türü. İlköğretim çağındaki çocuklarda daha sık görülebiliyor. Çok hızlı bulaşan, mont, şapka veya atkılardan da kolaylıkla saça geçebilen bit, saç derisinde 4 haftaya kadar yaşayabiliyor. Günde ortalama 10 tane sirke adı verilen yumurtalarından bıraktığı için de bitten kurtulma süreci uzayabiliyor. Ebeveynler, bit sorununa hızlı ve etkili bir çözüm bulunmazsa bu durum çocukta travmaya neden olabiliyor. Çocuk hem kafasında gezinen böcekler olduğu düşüncesiyle hem de bitlendiğini duyan arkadaşlarının onu dışlanmasından korkuyor. Bitli diyerek dalga geçilen çocuğun psikolojisi bozuluyor, çocuk içine kapanabiliyor. Bu nedenle ebeveynlerin bit sorununa hızla çözüm bulması gerekiyor.

Çocuğunuza bitin ne olduğunu anlatın

İlk adım elbette bitle mücadeleden başlıyor. Çocuğun bitlendiği fark edildiği an bit şampuanıyla saçların yıkanması, ardından sık dişli bir tarakla saça yapışan bitleri ayıklanması için taranması gerekiyor. Ayrıca kişisel eşyaların bitten temizlenmesi için nevresimlerin, montların, kıyafetlerin en az 60 derecelik suyla yıkamalısınız. Bere, atkı, toka gibi saç ürünleri de bit şampuanıyla yıkanabilir, sıcak suda bekletebilirsiniz. Yıkanmayan eşyaları da büyük bir çöp poşetine koyarak ağzını sıkıca bağlamalısınız. Bitten kurtulana kadar 3-4 günde bir bit kontrolü yapmayı unutmamalısınız.

Ebeveynlere düşen tek görev biti temizlemek ile sınırlı kalmıyor. Çocuğa bitin ne olduğunun korkutmadan, aşırı tepki verilmeden, çocuğu suçlamadan anlatılması şart. Bit, kirli ya da temiz saç ayırt etmediği için çocuğu “Ellerini yıkamadığın için böyle oldu. Elini sürekli başına sürersen böyle olur” gibi sözler söyleyerek suçlamayın. Bitin yan yana asılı montlardan bile bulaşabileceğini hatırlayarak, duruma empatik yaklaşın. Bitin kan emen bir böcek olduğu düşüncesi çocuğu korkutabilir. Bu nedenle ona gerekli önlemleri aldıktan sonra, biti saçından temizleyebileceğinizi anlatın. Çocuğunuza yeterli bilgiyi verdiğinizde hem korkularının önüne geçebilir hem de bu problemi büyütmesini önleyebilirsiniz.

Sadece saçları temizlemek yetmez!

Bit, temiz ya da kirli fark etmeden herkese bulaşabiliyor. Bitle mücadeleye kaşıntı hissedildiği an başlamak şart. Bit şampuanıyla saçların yıkanması, ardından sık dişli bir tarakla saça yapışan bitleri ayıklanması için taranması gerekiyor. Bunun yanı sıra kişisel eşyaların bitten temizlenmesi için nevresimlerin, montların, kıyafetlerin en az 60 derecelik suyla yıkayabilirsiniz. Bere, atkı, toka gibi saç ürünlerini bit şampuanıyla yıkayabilir, sıcak suda bekletebilirsiniz. Yıkanmayan eşyaları da büyük bir çöp poşetine koyarak ağzını sıkıca bağlamalısınız. Bitten kurtulana kadar 3-4 günde bir bit kontrolü de yapmayı unutmamalısınız.

Bitlere karşı 12 saate kadar etkili formül**

Saç bitine karşı etkili ve güvenli koruma sağlayan, etkisi klinik olarak da kanıtlanan Paranit Repellent Baş Biti Kovucu Sprey*, bit sorununun çözümüne destek oluyor.  Paranit Repellent Baş Biti Kovucu Sprey, baş bitlerine karşı anında ve uzun süreli koruma sağlıyor. Hoş kokulu, yağsız ve durulama gerektirmeyen sprey, kolayca uygulanabiliyor. Hemen başlayan ve 12 saate kadar** süren etkili korumasıyla bitleri uzak tutmaya yardımcı oluyor. Bu sayede, hane halkından bir kişide bitlenme görüldüğünde, tedavi süreci boyunca, evdeki diğer kişilere bulaşmaması için kullanılabiliyor.

You Might Also Like

Üst solunum yolu enfeksiyonlarından korunmak için sofranızda zerdeçala yer açın

Yeni yılda kalp sağlığını koruyacak 8 tavsiye

Yeni yıla sigarasız yeni bir başlangıç yapın

UYKU SORUNLARININ ÇÖZÜMÜ İÇİN 5 ÖNEMLİ ÖNERİ

Hande Soral bebek bakımında Uni Baby’yi tercih ediyor

Share this Article
Facebook Twitter Whatsapp Whatsapp Telegram Email Copy Link Print
Share
What do you think?
Love0
Sad0
Happy0
Sleepy0
Angry0
Dead0
Wink0
Previous Article Paketlenmiş Gıdalar Çocuklarda Ürtikere Sebep Oluyor!
Next Article Rahim Ağzı Kanserinden Korunmak İçin 8 Öneri
Leave a comment Leave a comment

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

//

Dünyanın en güzel hikayesini oluştururken çevresindeki yanlış bilgilendirmeleri gördükçe hikayenin keyfinin kaçmaması için oluşturulmuş bir platform. Platform diyoruz çünkü bu sayfada aklınıza gelebilecek her şey var…

Hızlı Linkler

  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Açık Rıza Beyanı
  • Kullanım Koşulları
  • Gizlilik Politikası

Kategoriler

  • Hafta Hafta Gebelik
  • Ay Ay Bebek Gelişimi
  • Bebek İstiyorum
  • Bebeğimi Beklerken
  • Doğum ve Sonrası
  • Bebeğim Büyüyor

Bizi Takip Et

Annelik HikayesiAnnelik Hikayesi
Bizi Takip Edin

© 2022 Annelik Hikayesi. Tüm Hakları Saklıdır

Removed from reading list

Undo
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?